Pažitka
Název:

Čočka s uzenou příchutí


Čočka s uzenou příchutí


Ingredience:
Ingredience:
čočka1 hrnek
silný uzený vývar + 50 ml vývar na dovaření čočky3 hrnky
rozmarýn1 menší větvička
mletý pepř špetka
uvařené uzené maso200 g
sádlo1 lžíce
velká cibule1 ks
česnek4 stroužky
slakokyselá okurka na ozdobu
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Máte rádi luštěniny? Jestli ano,vyzkoušejte čočku trošku jinak.

Čočku propláchneme a na 20minut namočíme do studené vody. Poté opět propláchneme a dáme do hrnce s uzeným vývarem. Přidáme rozmarýn, pepř a slabým varem vaříme cca 35minut. Pokud čočka nebude zcela měkká, ještě podlijeme vývarem a dovaříme.
Mezitím na pánvi s rozehřátým sádlem osmažíme na kostičky nakrájené uzené maso. Po osmažení dáme maso stranou, do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek a orestujeme do zlatavé barvy.
Maso s cibulí a česnekem přidáme do hrnce k měkké čočce. Odstraníme rozmarýn, promícháme a prudkým varem necháme odpařit případný zbytek vývaru. Podle potřeby dochutíme a na talíři ozdobíme tenkými kolečky sladkokyselé okurky.
Podáváme s čerstvým pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno