Pažitka
Název:

Čočková polévka


Čočková polévka


Ingredience:
Ingredience:
špek dle potřeby
cibule1 ks
hladká mouka1 lžíce
vývar z uzeného masa dle potřeby
uzené maso dle potřeby
čočka na kyselo dle potřeby
sůl dle chuti
cukr dle chuti
pepř dle chuti
ocet dle chuti
tymián špetka
Postup přípravy:

Copak budete dnes vařit? U nás bude čočková polévka. Tuto polévku dělám vždy, pokud nám zůstane trochu čočky na kyselo, abych zužitkovala vše – vývar z uzeného, čočku i uzené maso.

Do hrnce pokrájet špek na drobno a nechat vyškvařit. Tím nám vznikne tuk, na který přidáme na jemno pokrájenou cibulku, kterou restujeme do zlaté barvy, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem z uzeného masa. Poté přidáme pokrájené uzené a čočku na kyselo. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, přidáme špetku tymiánu a na dochucení kapku octa. Chvilku nechat provařit a můžeme servírovat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno