Ingredience: | |
slanina | 50 g |
velká cibule | 1 ks |
vývar | 2 l |
čočka | 300 g |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
bobkový list | 1 ks |
Na čočkové polévce jsem vyrůstala celé dětství. Jednou za čas dostanu obrovskou chuť na rendlík plný vlákniny.
Dnes tomu bylo taky tak. Prohlížela jsem si své fotky a narazila na fotku této polévky, tak jdu na to...
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nakrájíme si slaninku na kostičky (slaninu používám, protože tuk a maso je v jednom a ta z Ládví, z úterních farmářských trhů je nejlepší a provoní celé jídlo). Pokrájíme si i cibulku a společně se slaninou orestujeme.
Když je zlatavá přidáme vývar, čočku, pepř, bobkový list (POZOR nesolíme, až nakonec).
A vaříme a vaříme. Osolíme, vyndáme bobkový list a můžeme podávat s kouskem čerstvého chleba. Polévka za pár korun a jakou udělá parádu :)
Dobrou chuť
Podrobné info: