Pažitka
Název:

Čočkové kari s vejci a plackami naan


Čočkové kari s vejci a plackami naan


Ingredience:
Ingredience:
olej5 lžic
cibule2 ks
čerstvý zázvorcca 5 cm
česnek4 stroužky
mleté chilli1/2 lžičky
mletý koriandr2 lžičky
mletý římský kmín2 lžičky
mletá sladká paprika2 lžičky
zeleninový vývar8 dcl
červená čočka loupaná200 g
konzervovaná krájená rajčata1 plechovka (asi 400g)
kokosové mléko1 dcl
Placky:
polohrubá mouka500 g
sůl2 lžičky
instantní droždí1 sáček (7 g)
olivový olej3 lžíce
voda300 ml
rozpuštěné máslo kousek
cibulová semínka na posypání
Postup přípravy:

Moje milovaná indická - jednoduchá, rychlá a výborná záležitost.

Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli a 3 minuty smažte. Pak přidejte nasekaný zázvor a česnek spolu s kořením. Smažte další minutu a pak zalijte zeleninovým vývarem. Přidejte předem propláchnutou čočku a plechovku rajčat. Vařte pod pokličkou na mírném ohni, dokud nebude čočka úplně měkká. Pak přidejte kokosové mléko a rozmixujte dohladka. Podle potřeby můžete dosolit. Podávejte s vařenými vejci, rajčaty a čerstvou plackou naan.

Na placky si udělejte těsto z 500 g polohrubé mouky, 2 lžiček soli, sáčku (7 g) instantního droždí, 3 lžic olivového oleje a 300 ml vody. Po vykynutí rozdělte na 8-10 částí, vyválejte na pomoučeném válu placky asi 1 cm silné o průměru asi 15 cm. Pečte nasucho na pánvi se silným dnem a podle chuti potřete rozpuštěným máslem a posypte cibulovými semínky.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Leona Meindlová

    zavřít okno