Ingredience: | |
olej | 5 lžic |
cibule | 2 ks |
čerstvý zázvor | cca 5 cm |
česnek | 4 stroužky |
mleté chilli | 1/2 lžičky |
mletý koriandr | 2 lžičky |
mletý římský kmín | 2 lžičky |
mletá sladká paprika | 2 lžičky |
zeleninový vývar | 8 dcl |
červená čočka loupaná | 200 g |
konzervovaná krájená rajčata | 1 plechovka (asi 400g) |
kokosové mléko | 1 dcl |
Placky: | |
polohrubá mouka | 500 g |
sůl | 2 lžičky |
instantní droždí | 1 sáček (7 g) |
olivový olej | 3 lžíce |
voda | 300 ml |
rozpuštěné máslo | kousek |
cibulová semínka | na posypání |
Moje milovaná indická - jednoduchá, rychlá a výborná záležitost.
Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli a 3 minuty smažte. Pak přidejte nasekaný zázvor a česnek spolu s kořením. Smažte další minutu a pak zalijte zeleninovým vývarem. Přidejte předem propláchnutou čočku a plechovku rajčat. Vařte pod pokličkou na mírném ohni, dokud nebude čočka úplně měkká. Pak přidejte kokosové mléko a rozmixujte dohladka. Podle potřeby můžete dosolit. Podávejte s vařenými vejci, rajčaty a čerstvou plackou naan.
Na placky si udělejte těsto z 500 g polohrubé mouky, 2 lžiček soli, sáčku (7 g) instantního droždí, 3 lžic olivového oleje a 300 ml vody. Po vykynutí rozdělte na 8-10 částí, vyválejte na pomoučeném válu placky asi 1 cm silné o průměru asi 15 cm. Pečte nasucho na pánvi se silným dnem a podle chuti potřete rozpuštěným máslem a posypte cibulovými semínky.
Doboru chuť!