Pažitka
Název:

Čočkovo-žampionová paštika


Čočkovo-žampionová paštika


Ingredience:
Ingredience:
čočka (v suchém stavu)170 g
žampiony200 g
středně velká cibule1 ks
česnek3 stroužky
máslo (můžete použít i olivový olej)20 g
nasekané vlašské ořechy hrst
mletý kmín1 lžička
sušený tymián (čerstvý)1/2 lžičky
sušená rajčata v olivovém oleji4 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Nedávno jsem si v obchodě koupila rostlinnou "paštiku". No musím vám říct, že něco tak odporného už jsem dlouho nejedla. Takže paštika letěla do koše a já si řekla, že si připravím svou vlastní. Jako základ jsem použila čočku a orestované žampiony. Pak už jen stačí přidat oblíbené bylinky, koření a na závěr vše rozmixovat. Je vynikající třeba na topinky, opečený toastový chléb nebo jakékoliv pečivo.

Čočku uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Po chvilce přidáme nakrájené žampiony, mletý kmín, tymián a vše restujeme, dokud žampiony nepustí šťávu. Takto připravené žampiony smícháme s uvařenou čočkou, přidáme sušená rajčata, hrst vlašských ořechů a vše rozmixujeme dohladka. Pokud by byla paštika moc hustá, můžeme přidat 1-2 lžíce vody. Hotovou paštiku ochutíme solí, pepřem a podáváme s opečeným chlebem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno