Pažitka
Název:

Čočkový salát s pečenými rajčaty a paprikou


Čočkový salát s pečenými rajčaty a paprikou


Ingredience:
Ingredience:
čočka (typ beluga)1 hrnek
červená kapie1 ks
keříková rajčata200 g
salátový sýr (použila jsem Apetina)50 - 100 g
jarní cibulka1 svazek
sůl dle chuti
pepř špetka
olivový olej trochu
tymiánpár snítek
čerstvá petrželka nebo mini bazalka k podávání
Postup přípravy:

Věděli jste, že červenou barvu rajčatům dodává lykopen, který je velmi prospěšným antioxidantem a jeho využitelnost v těle se zvyšuje tepelnou úpravou, zejména s přidáním olivového oleje? Proto vás tolik zásobuji recepty na tepelně upravená rajčata, ale vlastně nejen proto, je to také proto, že jsou tak moc dobrá. Je nějaký recept z rajčat, který by vás opravdu hodně zajímal? Napište mi do komentářů a já ho pro vás najdu a připravím. Chystám se určitě ještě na domácí rajčatovou omáčku a domácí kečup.

Předehřejte si troubu na 220 st. Zeleninu omyjte, papriku zbavte semínek, nakrájejte na malé kousky a v zapékací míse zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete, přidejte tymián a dejte péct - zakryté alobalem, na 30 minut do trouby. Čočku propláchněte a přidejte 3 hrnky vody, vařte 30 minut. Na pánvičce si na olivovém oleji osmahněte dozlatova nakrájenou jarní cibulku. Nyní smíchejte vše dohromady, čočku, upečenou papriku s rajčaty a jarní cibulku. Podle chuti osolte, opepřete - spíše méně. Před servírováním posypejte rozdrobeným salátovým sýrem a nakrájenou petrželkou nebo natrhanou mini bazalkou. Salát je možné jíst samotný nebo jako přílohu. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Krejčí

    zavřít okno