Pažitka
Název:

Čokoládová pěna / Mousse au chocolat


Čokoládová pěna / Mousse au chocolat


Ingredience:
Ingredience:
čokoláda 70%160 g
máslo40 g
vejce4 ks
krupicový cukr40 g
Postup přípravy:

Až zaboříte lžičku do této čokoládové pěny, budete muset uznat, že lepší jste v životě nejedli. Je tak nadýchaná, tak čokoládová a jenom se rozplývá na jazyku. Doporučuji podávat s ovocem - jahody, maliny, borůvky...Udělejte si ji! Nebudete litovat.

Čokoládu nasekáme na malé kousky. Spolu s máslem zahříváme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká směs. Necháme vychladnout - čokoláda by měla být vlažná. 

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Jakmile začnou být bílky napěněné, přidáme cukr, a šleháme, dokud sníh není pevný. Žloutky našleháme o pěny a stěrkou přimícháme k bílkům. 

1/4 vaječné směsi smícháme s čokoládou. Postupně smícháme i se zbylými 3/4. 

Čokoládovou pěnu dáme do cukrářského sáčku a plníme skleničky. Necháme ztuhnout.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Kristýna Klejdusová

    zavřít okno