Ingredience: | |
čokoláda 70% | 160 g |
máslo | 40 g |
vejce | 4 ks |
krupicový cukr | 40 g |
Až zaboříte lžičku do této čokoládové pěny, budete muset uznat, že lepší jste v životě nejedli. Je tak nadýchaná, tak čokoládová a jenom se rozplývá na jazyku. Doporučuji podávat s ovocem - jahody, maliny, borůvky...Udělejte si ji! Nebudete litovat.
Čokoládu nasekáme na malé kousky. Spolu s máslem zahříváme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká směs. Necháme vychladnout - čokoláda by měla být vlažná.
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Jakmile začnou být bílky napěněné, přidáme cukr, a šleháme, dokud sníh není pevný. Žloutky našleháme o pěny a stěrkou přimícháme k bílkům.
1/4 vaječné směsi smícháme s čokoládou. Postupně smícháme i se zbylými 3/4.
Čokoládovou pěnu dáme do cukrářského sáčku a plníme skleničky. Necháme ztuhnout.
Podrobné info: