Pažitka
Název:

Čokoládová pěna s mátou


Čokoládová pěna s mátou


Ingredience:
Pěna:
kvalitní tmavá čokoláda (ideálně se 70% kakaové hmoty)80 g
mascarpone100 g
smetana ke šlehání100 ml
moučkový cukr1 lžíce
borůvky (na ozdobu) hrst
Máta:
šťáva z citronu1/2 ks
mátové lístkydvě hrsti
krystalový cukr3 lžíce
Postup přípravy:

Dnes tu máme rychlý recept na sladkou tečku po obědě. Protože je stále víc a víc teplo, bylinkám se daří. Takže taková máta je skvěle voňavá a může doplnit váš dezert z kvalitní čokolády: čokoládovou pěnu

Pokud se vám povede, stejně jako mně, uchovat pěnu v lednici příliš dlouho, máte z ní hořko-sladkou čokoládovou zmrzlinu. :D Ale jako pěna vám bude chutnat určitě víc. :D Recept jsem převzala z kuchařky Apetitu, na kterou jsem nedávno sepsala recenzi. 

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte ji zchladnout. Ušlehejte smetanu a v další misce utřete mascarpone s cukrem. Vzniklý krém lehce spojte s rozpuštěnou čokoládou a ušlehanou smetanou.

Na mátovou drť rozdrťte v hmoždíři nebo v misce mátové lístky s cukrem a citrónovou šťávou, pěna bude potom krásně voňavá.

Rozdělte ji do čtyř menších šálků nebo pohárků a vložte samotnou do lednice jen na pár minut vychladit. Před podáváním ji ozdobte borůvkami a připravenou mátovou drtí.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Tereza Pánková

    zavřít okno