Pěna: | |
kvalitní tmavá čokoláda (ideálně se 70% kakaové hmoty) | 80 g |
mascarpone | 100 g |
smetana ke šlehání | 100 ml |
moučkový cukr | 1 lžíce |
borůvky (na ozdobu) | hrst |
Máta: | |
šťáva z citronu | 1/2 ks |
mátové lístky | dvě hrsti |
krystalový cukr | 3 lžíce |
Dnes tu máme rychlý recept na sladkou tečku po obědě. Protože je stále víc a víc teplo, bylinkám se daří. Takže taková máta je skvěle voňavá a může doplnit váš dezert z kvalitní čokolády: čokoládovou pěnu.
Pokud se vám povede, stejně jako mně, uchovat pěnu v lednici příliš dlouho, máte z ní hořko-sladkou čokoládovou zmrzlinu. :D Ale jako pěna vám bude chutnat určitě víc. :D Recept jsem převzala z kuchařky Apetitu, na kterou jsem nedávno sepsala recenzi.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte ji zchladnout. Ušlehejte smetanu a v další misce utřete mascarpone s cukrem. Vzniklý krém lehce spojte s rozpuštěnou čokoládou a ušlehanou smetanou.
Na mátovou drť rozdrťte v hmoždíři nebo v misce mátové lístky s cukrem a citrónovou šťávou, pěna bude potom krásně voňavá.
Rozdělte ji do čtyř menších šálků nebo pohárků a vložte samotnou do lednice jen na pár minut vychladit. Před podáváním ji ozdobte borůvkami a připravenou mátovou drtí.
Podrobné info: