Pažitka
Název:

Čokoládová pěna se sezónními bobulemi


Čokoládová pěna se sezónními bobulemi


Ingredience:
Čokoládová pěna:
tmavá čokoláda100 g
čerstvá smetana250 ml
Dort:
velká vejce4 ks
cukr500 ml
světlá mouka500 ml
prášek do pečiva2 lžičky
olej30 ml
kakao3 lžíce
voda25 ml
mléko125 ml
sůl špetka
ovoce dle potřeby
Postup přípravy:

Připravte si lahodný dort s lehkou čokoládovou pěnou a ovocem.

Čokoládová pěna
Nalámejte čokoládu na kousky. Dejte do vhodné nádoby do mikrovlnky. Přidejte k čokoládě cca lžíci smetany a nechte rozpustit asi 3 – 4 sekundy. Vyjměte a vše dobře promíchejte, až vám vznikne čokoládový krém. Jemně promíchejte vychladlou čokoládu se smetanou. Přikryjte misku a dejte do lednice pro pozdější použití. 

Ovoce
Nezapomeňte ovoce řádně opláchnout ve studené vodě a před přidáním na dort jej osušte.

Čokoládový dort
V hrnci na sporáku rozehřejte společně olej, vodu a mléko, dokud se vše dobře nepromísí a dejte stranou. Prosejte všechny suché přísady dohromady. Přidejte mléčnou směs a dobře vše promíchejte šlehačem po dobu 1 minuty. Nalijte do 2 vymazaných forem (20 x 20 cm) a pečte 25 minut při teplotě 200°C.

Před podáváním nechte dort zcela vychladnout a poté naneste čokoládovou pěnu a ovoce.

Překlad: Jazyková škola FOR YOU

 

Chocolate mousse cake with seasonal berries

For the chocolate mousse:

100g dark chocolate
250ml fresh cream

 Break the chocolate into pieces. Put in microwave proof dish. Add a little cream about 1 tablespoon to the chocolate and melt for 3 – 4 seconds. Take out and mix well until creamy chocolate. Whip the cream and gently fold the slightly cooled down chocolate in with the cream. Cover the dish and put in the fridge for later use.

About the berries:

Remember to rinse your berries in cold water and pat dry before using it on the cake.

For the chocolate cake:

4 large eggs
500ml sugar (2 cups)
500ml Cake flour (2 cups)
10ml baking powder (2 teaspoons)
30ml oil (2 tablespoons)
45ml cacoa powder (3 tablespoons)
125 ml water
125ml milk
pinch of salt

On the stove in a pot/saucepan cook together the oil, water and milk until well blended in. take of from the heat.
Sieve all the dry ingredients together. Add the milk mixture and mix well with a electric whisk or cake mixture for 1 minute.Pour in 2 greased (20cm x 20cm) pans and bake for 25 minutes at temp 200 celcius/400 fahrenheit.

The cake cool down completely before adding on the mousse and berries.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Mone Wagener

    zavřít okno