Pažitka
Název:

Čokoládová roláda

bezlepkový recept


Čokoládová roláda


Ingredience:
Hebké ořechové těsto:
bílky4 ks
med (tekutý)2 lžíce
mleté vlašské ořechy60 g
mleté mandle20 g
Kakaový krém:
měkké máslo250 g
kakao40 g
med120 g
vejce4 ks
vanilka dle chuti
Postup přípravy:

Roláda se sametovým krémem a jemným těstem. 

Pro ty, co blog sledujete už dávno, prozradím, že se jedná o fúzy dvou receptů: těsto je z receptu na štafetky a krém z pařížských rohlíčků ;) 

Hebké ořechové těsto:

Z bílků ušleháme sníh, postupně přidáváme med a opatrně přimícháme ořechy. Rozetřeme na plechu s pečícím papírem potřeným máslem a zprudka upečeme, v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 10-15 minut, až je těsto upečené dozlata. Mezitím zamícháme krém. 

Kakaový krém:

Máslo našleháme s vanilkou, kakaem a medem (60 g). Vejce našleháme s medem (60 g) a za stálého šlehání pomalu ohříváme, dokud hmota nezačne být horká. Ihned stáhneme z ohně a šleháme dál, dokud nevychladne, výsledkem je světle žlutá nadýchaná pěna. Do másla přimícháme vaječnou pěnu a důkladně rozšleháme. Naplníme do zdobícího sáčku a ozdobíme rohlíčky. Skladujeme je v ledničce, před máčením do čokolády musí vychladnout a ztuhnout.

Krém rozetřeme na korpus a pomocí pečícího papíru srolujeme. Necháme vychladnout v ledničce a na závěr zalijeme roztavenou 85 %-ní čokoládou. 

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Beáta Vörösová

    zavřít okno