Název:Čokoládové cupcakes s datlovým krémem
Ingredience:
Těsto: |
vejce | 4 ks |
cukr krupice | 115 g |
vanilkový lusk | 3 cm |
přírodní vanilkové aroma | 1 lžička |
máslo | 30 g |
hořká čokoláda na vaření | 60 g |
hladká mouka | 115 g |
prášek do pečiva | 1/2 lžičky |
holandské kakao | 4 lžíce |
Krém: |
mascarpone | 250 g |
smetana ke šlehání 31% | 200 ml |
datlový sirup | cca 5 lžic |
Postup přípravy:Potom, co se mi konečně povedlo vyladit vanilkové těsto, říkala jsem si, že by bylo fajn ho přetransformovat na čokoládové. Vrhla jsem se tedy na to a níže Vám přináším recept na nadýchané čokoládové obláčky s krémem ochuceným datlovým sirupem, který je skvělou alternativou pro oslazení a navíc krému dodá jemný červeno-hnědý nádech.
Předehřejeme si
troubu na 170 stupňů.
Máslo si rozpustíme v mikrovlnné troubě - dávám na 1 minutu při 360 W. Po vytažení vložím nalámanou hořkou čokoládu a pomocí lžíce míchám, než se čokoláda rozpustí. Vajíčka s cukrem, zrníčky z vanilkového lusku a vanilkovým aroma vyšleháme do husté pěny. Přes síto do pěny postupně prosejeme mouku s práškem do pečiva a vpravíme ji tam pomocí stěrky. Nyní je čas na máslo s čokoládou, které přilijeme do těsta a opatrně ho zapracujeme. Těsto plníme do 3/4 výšky silikonových košíčků nebo papírových, kterými jsme vyložili muffinový plech. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut. Po upečení vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
Krém je opět rychlovka. V hluboké míse vyšleháme všechny suroviny do hustého krému, který nanášíme na studené dortíky pomocí cukrářského sáčku a kovové zdobičky.
Zdobíme dle fantazie, já zvolila jednoduché červené kuličky z cukrářských potřeb Beruška.
Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy45 min
Autor:
zavřít okno