Pažitka
Název:

Čokoládové cupcakes s karamelovým krémem


Čokoládové cupcakes s karamelovým krémem


Ingredience:
máslo125 g
cukr krupice150 g
horká voda120 ml
instantní káva2 lžičky
domácí vanilkový cukr1 lžíce
kakao holandského typu20 g
vejce2 ks
hladká mouka200 g
prášek do pečiva2 lžičky
Krém:
změklé máslo1 ks
karamelové salko1 ks
Ingredience:
Postup přípravy:

V poslední době se na blogu nepohybuji tak často, takže se omlouvám, že i odpovědi na Vaše vzkazy trvají déle. Přesto jsem si dnes pro vás připravila další příspěvek.  Zítra slaví naše Lucinka 8. narozeniny.

Dnes byla oslava a tentokrát jsem neupekla dort, ale cupcakes. Lucinky přání bylo čokoládové s nějakým krémem. A pokud i vy máte rádi tuto kombinaci, zde vám přináším recept. Rozpis je cca na 14 kousků.

Vzhledem k tomu, že bylo o víkendu opravdu horké počasí, bude nejlepší, když si krém připravíte den dopředu, aby do druhého dne, kdy budete cupcakes zdobit, krásně ztuhnul. Nejprve si necháme plechovku salka ve vodě uvařit zhruba dvě hodiny. Plechovku v žádném případě nebudeme po uvaření otevírat horkou, ale počkáme, až vychladne. Mléko nám krásně zkaramelizuje a je pěkně husté. Takto připravené salko ušleháme s povoleným máslem a necháme v ledničce ztuhnout do druhého dne.   
Na přípravu těsta si nejprve rozpustíme máslo, potom ho společně  s cukrem a vejci vyšleháme do pěny. Uvaříme si instantí kávu (120 ml vody a dvě lžičky instantí kávy), kterou po vychladnutí přilijeme do směsi a přisypeme ostatní sypké přísady. Těsto plníme do máslem vymazaných formiček na muffinky nebo do formiček vystlaných papírovými košíčky. Pečeme při 180 stupních zhruba 15-20 minut.  
Upečené a vychladlé zdobíme krémem a dle fantazie přizdobíme. 
Podrobné info:
Počet porcí14 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno