Pažitka
Název:

Čokoládové lanýže od Evel


Čokoládové lanýže od Evel


Ingredience:
Ingredience:
whiskey0,4 dcl
máslo20 g
smetana175 ml
med15 g
hořká čokoláda200 g
mléčná čokoláda75 g
hořká čokoláda na namáčení1 tabulka
sezam hrstka
skořice na namáčení hrstka
Postup přípravy:

Tento recept jsem našla na topreceptech a byla jsem moc zvědavá, jak budou tyto lanýže chutnat. Byla jsem moc mile potěšena a tímto díky autorce Evelíně za inspiraci.

Smetanu a med přivedeme k varu. Obě čokolády rozpustíme spolu ve vodní lázni. Odstavíme a přimícháme smetanu, med, whisky a rozpuštěné máslo. Opravdu pořádně promícháme.
Připravíme si 2 plechy vyložené pečícím papírem a lžičkou klademe stejně velké hromádky, asi jako 2 lískové oříšky u sebe. Nevadí, že hromádky nejsou vzhledné. Dáme do lednice na 20 min. I klidně déle, musí to být jako plastelína.
Po vyndání tvarujeme z každé hromádky kuličku. Pracujeme rychle.
Rozpustíme si hořkou čokoládu. Lanýže napíchneme na párátko a namočíme do prochladlé, ale stále tekuté čokolády. Rychle položíme do misky, ve které máme bud kakao, skořici nebo sezam.
Obalíme a dáme ztuhnout do lednice.

Podrobné info:
Počet porcí35 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno