Ingredience: | |
rozmixovaná cuketa | 300 ml |
hustý jogurt | 100 ml |
hnědý cuker | 200 ml |
hladká mouka | 200 ml |
holandské kakao | 3 vrchovaté lžíce |
hořká čokoláda (nastrouhaná, nasekaná) | 1 tabulka |
jedlá soda | 1 lžička |
prášek do pečiva | 1 lžička |
sůl | špetka |
vejce | 2 ks |
Zkuste využít sezónní cukety trošku jinak. Věřte, že tento recept vás určitě nezklame a milují jej hlavně děti.
V míse smíchejte rozmixovanou cuketu (včetně šťávy, kterou pustila), jogurt, cukr a vejce. Dobře promíchejte. Vmíchejte mouku, kakao, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. Míchejte, dokud není vše spojeno. Jemně vmíchejte čokoládu. Vlijte těsto do připravené formy (tukem vymazanou nebo pečícím papírem vystlanou formu 23x13cm) a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 55 – 65 minut, dokud špejle není po zanoření do těsta suchá. Nechte zcela vychladnout a vyklopte z formy. Na polití - rozpusťte kousek čokolády s trochou smetany a polijte jí chlebíček. Nakrájejte na plátky a podávejte s jogurtem nebo kysanou smetanou a zasypejte čerstvými ostružinami.
Podrobné info: