Ingredience: | |
ovesné vločky* | 2 hrnky |
kokosové lupínky | 1 a 1/2 hrnku |
strouhaný kokos | 1/2 hrnku |
chia semínka | 1 lžíce |
semínková směs (chia, zlatý len, hnědý len) | 2 lžíce |
kvalitní hořká čokoláda, nahrubo posekaná/nastrouhaná | 50 - 100 g |
kokosový olej | 5 lžic |
agávový sirup či jiné sladidlo | 3 - 5 lžic |
Dneškem jsem zahájila vánoční pečení a snad to nebylo nějaké znamení, dopadlo to totiž neslavně. Pekla jsem kokosové čtverečky, spousta kokosu, kandovaného pomeranče, sušených brusinek a bílé čokolády, prostě samé dobré věci. Vonělo i vypadalo to báječně. První zádrhel přišel s krájením, čtverečky se hodně drobily a rozpadaly a já mám ráda, když vánoční cukroví vypadá úhledně, jeden kousek jako druhý. Pak muž prohlásil, že je to dost suché a prý leda, že bych k nim podávala i sklenici vody. Ach jo. Doma si je sice sníme, ovšem na blog je určitě dávat nebudu. Ještě že jsem mezitím upekla i tuhle granolu. Opět spousta kokosu a čokolády a tentokrát to chutná báječně. Cukroví to sice není, ale jako tip na vánoční dárek pro vaše milé a blízké dobrý, ne?
Troubu předehřejeme na 180°C. Smícháme vločky, kokos a semínka, přidáme kokosový olej a sirup, důkladně promícháme. Nakonec vmícháme čokoládu. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme asi 20 minut, dozlatova. Občas promícháme, aby se granola opékala rovnoměrně a nespálila se. V uzavřené dóze vydrží až několik týdnů.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: