máslo | 150 g |
cukr krupice | 200 g |
vejce | 5 ks |
hrubá mouka | 450 g |
mléko pokojové teploty (dle potřeby) | cca 2 dl |
strouhané vlašské ořechy | 100 g |
strouhaná hořká čokoláda | 100 g |
prášek do pečiva | 1 balíček |
tuk a strouhanka či hrubá mouka | na vymazání formy |
Ingredience: |
Bábovka, která příjemně voní po vlašských ořechách....
Utřeme žloutky s máslem a cukrem do pěny. Mouku, ořechy, čokoládu a prášek do pečiva smícháme. Do utřeného základu přidáváme střídavě moučnou směs, mléko a ušlehané bílky. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 170 °C v elektrické troubě (v horkovzdušné troubě 150 °C) asi 1 hodinu - zkoušíme špejlí. Před dopečením teplotu snížíme. Po upečení necháme částečně vychladnout bábovku ve formě, potom vyklopíme a pocukrujeme. Můžeme též polévat čokoládovou tmavou či bílou polevou a zdobit vlašskými ořechy nebo čokoládovou polevu
Podrobné info: