víceprocentní čokoláda | 200 g |
máslo | 175 g |
vejce | 3 ks |
sůl | špetka |
vanilkový lusk | 1 ks |
cukr krupice | 100 g |
bílý jogurt | 120 g |
polohrubá mouka | 200 g |
kypřící prášek | 1 balíček |
třešně | 200 g |
třešňový likér | 6 lžic |
Na dokončení: | |
čokoláda | 100 g |
třešně | dle potřeby |
Ingredience: |
Třešně s čokoládou - neodolatelné spojení. A tento dezert má oboje.
Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme do hladka. Necháme zcela vychladnout
Vejce se špetkou soli a s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Přimícháme semínka vyškrábaná z lusku. Do této směsi přimícháme čokoládovou hmotu. Promícháme a přimícháme jogurt a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vše promícháme. Nakonec vmícháme vypeckované a na kousky pokrájené třešně.
Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto, povrch uhladíme a pokapeme likérem.
Dáme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme cca 30 minut - zkoušíme špejlí.
Necháme vychladnout, rozpustíme čokoládu a moučník jí polijeme. Dozdobíme třešněmi.
Podrobné info: