Pažitka
Název:

Čokoládový cheesecake s arašídovým máslem


Čokoládový cheesecake s arašídovým máslem


Ingredience:
Spodní část:
ovesné vločky130 g
tekutina (1:1 mléko:voda)300 ml
kokos15 g
holandské kakao20 g
banán1 ks
arašídové máslo1 velká lžíce
med nebo jiné sladidlo2 lžíce
vaječné bílky2 ks
Krém:
polotučný tvaroh ve vaničce250 g
tvaroh ve staniolu250 g
Šmakoun - lískooříškový krém1 balení
tekutina (1:1 mléko:voda)200 ml
holandské kako20 g
sladidlo dle chuti
želatina1 - 1,5 balení
Postup přípravy:

Skvělý dezert k odpolední kávičce nebo ke snídani.

Vločky s tekutinou dáme do hrnečku a začneme vařit. Postupně přidáme rozmačkaný banán, sladidlo, kokos, kakao a nakonec arašídové máslo. Necháme provařit do té doby, než vznikne hustá kaše - tu necháme na cca 15 min zchladit venku. Mezitím si vyšleháme vaječné bílky, které následně přimícháme do lepivé "hmoty" - tuto hmotu dáme do dortové formy vymazanou flórou a vysypanou holandským kakaem. Pečeme cca 15-20min při teplotě 180stupňů. - Poté necháme cca hodinu vychladnout. Mezitím si připravíme krém.

Krém:
Tvarohy, Šmakouna a tekutinu vyšleháme elektrickým šlehačem a následně přidáme holandské kakao a sladidlo. Želatinu si připravíme dle návodu a smícháme s kakaovým krémem - ihned navrstvíme na spodní vrstvu a necháme minimálně 3 hodiny v ledničce. Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Kristýna Čiháková

    zavřít okno