Pažitka
Název:

Čokoládový chlebíček


Čokoládový chlebíček


Ingredience:
Ingredience:
55% čokoláda150 g
bílky4 ks
žloutky4 ks
máslo250 g
moučkový cukr150 g
sůl špetka
polohrubá mouka220 g
kukuřičný škrob30 g
kakao holandského typu3 lžíce
kypřící prášek do pečiva3 lžičky
rum3 lžíce
Poleva:
55% čokoláda250 g
kokosový olej1 lžíce
Zdobení:
čerstvé ovoce dle chuti
Postup přípravy:

Tento čokoládový chlebíček budete zbožňovat. Proč si to myslím?

Protože je jednoduchý, rychlý, vláčný, je v něm kapka rumu na zahřátí a spoustu čokolády pro lepší náladu. Já osobně bych ho mohla snídat, obědvat i večeřet. A je dost možné, že na tom budete podobně. Pokud by se stalo, že byste měli čokolády stále málo, můžete chlebíček polít čokoládovou polevou, případně ozdobit ovocem nebo ho nechat jen tak, záleží zcela na vás. Ať se rozhodnete jakkoli, určitě neuděláte chybu.

Čokoládu dáme rozehřát do mikrovlnné trouby. Po půl minutě vždy promícháme a proces opakujeme tak dlouho, dokud čokoláda není rozpuštěná. Necháme vychladnout.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. 

Máslo, cukr a špetku soli vyšleháme do hladka, přidáme žloutky a vše vyšleháme do pěny. 

Mouku, škrob, kakao a kypřící prášek prosejeme přes síto a postupně přidáváme ke žloutkové pěně.

Nakonec pomocí stěrky vmícháme připravený sníh a čokoládu. 

Formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme polohrubou mouku. Těsto nalijeme do formy, uhladíme a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Po 15 minutách pečení chlebíček podélně nařízneme asi 1 cm do hloubky a pečeme dalších 40 minut. 

Chlebíček vytáhneme, necháme vychladnout asi 10 minut a vyklopíme. 

Jakmile je chlebíček zcela studený, připravíme si polevu. Čokoládu s kokosovým olejem rozehřejme. Chlebíček si dáme na mřížku a celý ho polijeme čokoládovou polevou. 

Dozdobíme ovocem a necháme ztuhnout.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Kristýna Klejdusová

    zavřít okno