Pažitka
Název:

Čokoládový dortík z červené řepy


Čokoládový dortík z červené řepy


Ingredience:
vařená červená řepa300 g
vejce4 ks
kakao2 lžíce
med4 lžíce
prášek do pečiva1 lžička
sůl špetka
mleté mandle100 g
mletá slunečnicová semínka30 g
olej4 lžíce
hořká čokoláda s oříšky100 g
Ingredience:
Postup přípravy:

Jako malá jsem červenou řepu nenáviděla. U oběda jsem nad salátem z červené řepy dokázala sedět hodiny, dokud jsem ho s odporem nesnědla. Čím jsem starší, tím víc mi červená řepa chutná. Zjistila jsem totiž, že se z ní dá vytvořit spousta zajímavých a strašně dobrých jídel. 

Navíc je moc a moc zdravá. Brownies už jsem tvořila z fazolí (zde), ale řepové byly moje premiéra. Pokud budete chtít někomu naservírovat červenou řepu a udělat to tak, aby to dotyčný nepoznal, tak tenhle recept je přesně ten pravý. Vůbec totiž nepostřehnete, že v něm nějaká řepa je :-)

Uvařenou červenou řepu rozmixujeme v mixéru. Vlijeme do mísy a přidáme ostatní suroviny. Nakonec vmícháme na kousky nalámanou hořkou čokoládu. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 40 minut. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno