vařená červená řepa | 300 g |
vejce | 4 ks |
kakao | 2 lžíce |
med | 4 lžíce |
prášek do pečiva | 1 lžička |
sůl | špetka |
mleté mandle | 100 g |
mletá slunečnicová semínka | 30 g |
olej | 4 lžíce |
hořká čokoláda s oříšky | 100 g |
Ingredience: |
Jako malá jsem červenou řepu nenáviděla. U oběda jsem nad salátem z červené řepy dokázala sedět hodiny, dokud jsem ho s odporem nesnědla. Čím jsem starší, tím víc mi červená řepa chutná. Zjistila jsem totiž, že se z ní dá vytvořit spousta zajímavých a strašně dobrých jídel.
Navíc je moc a moc zdravá. Brownies už jsem tvořila z fazolí (zde), ale řepové byly moje premiéra. Pokud budete chtít někomu naservírovat červenou řepu a udělat to tak, aby to dotyčný nepoznal, tak tenhle recept je přesně ten pravý. Vůbec totiž nepostřehnete, že v něm nějaká řepa je :-)
Uvařenou červenou řepu rozmixujeme v mixéru. Vlijeme do mísy a přidáme ostatní suroviny. Nakonec vmícháme na kousky nalámanou hořkou čokoládu. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 40 minut. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a podáváme.
Podrobné info: