Pažitka
Název:

Čokoládový fazolový dort s višněmi


Čokoládový fazolový dort s višněmi


Ingredience:
Ingredience:
vařené malé bílé fazole300 g
vejce2 ks
Ghí2 lžíce
řepkový olej2 lžíce
datlový sirup5 lžic
kokosový cukr3 lžíce
kakao2 lžíce
vysokoprocentní čokoláda100 g
kokosový olej1 lžíce
růžová sůl špetka
vypeckované višně200 g
Postup přípravy:

Když se dají moučníky dělat z cizrny, proč ne i z fazolí. Je to příjemná cesta, jak dostat do dětí (a dospělých) luštěniny. Slibuji, že v tomto dortíku jejich chuť nepoznáte.

Fazole, žloutky, ghí, olej, cukr, sirup a kakao umixujte do husté hladké kaše (já použila ponorný mixér). Do směsi vmíchejte sníh ušlehaný z bílků a špetky soli a 50g čokolády posekané na malé kousky. 
Těsto navrstvěte do dortové formy o průměru 17cm vystlané pečícím papírem. Na povrch dejte višně a lehce je do těsta vmáčkněte. 
Pečte při 180 stupních 35-40 minut. Dort nechte vychladnout, ozdobte ho čokoládovou polevou, kterou připravíte rozpuštěním 50g čokolády s kokosovým olejem ve vodní lázni, a přes noc řádně vychlaďte v lednici. 
Před krájením nechte čokoládu při pokojového teplotě povolit a použijte nůž namočený do horké vody. Pokud si nehlídáte linii, servírujte s kopečkem šlehačky.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno