Pažitka
Název:

Čokoládový krém z mascarpone


Čokoládový krém z mascarpone


Ingredience:
Ingredience:
smetana100 ml
cukr100 g
žloutek2 ks
hořká čokoláda100 g
mascarpone250 g
voda (pokud budeme vejce sterilizovat)25 ml
jahody250 g
Postup přípravy:

Spousta z vás určitě miluje tiramisu. A právě pro vás jsem si dnes připravila podobnou delikatesu. Jedná se o krém z mascarpone a čokolády prokládaný čerstvými jahodami. Základní postup je totiž velmi podobný přípravě tiramisu.

Krém můžete nakombinovat i s jiným ovocem (např. banány, ananas apod.), můžete ho také použít jako skvělý základ pro nějaký dort nebo do něj přidat trochu kafe či likéru a určitě by mohla být vynikající kombinace i s ořechy.

Čokoládu rozpustíme v horké smetaně a dáme vychladnout. Mezitím rozmícháme půlku cukru v mascarpone a durhou půlku se žloutky. Část mascarpone smícháme s čokoládovou směsí. Do poháru potom nanášíme postupně vrstvy, střídáme čokoládový krém a bílý krém. Podle chuti proložíme jahodami a na závěr posypeme hořkým kakaem.

TIP: V případě, že chcete vejce sterilizovat, tak stačí rozpustit polovinu dávky cukru (tzn. 50 g) ve vodě (25 ml) a to tak, že za stálého míchání čekáme, dokud se nám nevytvoří sirup (jakmile se začnou tvořit jemné bublinky, oheň vypneme). Nesmí nám však voda začít vřít. Tento sirup potom smícháme se žloutky.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno