Pažitka
Název:

Čokoládový mug cake


Čokoládový mug cake


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka4 lžíce
kakao2 lžíce
prášek do pečiva1/4 lžičky
třtinový cukr2 lžíce
sůl špetka
mléko4 lžíce
bílý jogurt4 lžíce
máslo20 g
70% čokoláda + kostičky na ozdobu20 g
Postup přípravy:

Svět je plný protikladů a i ve vaření se takových najde spousta. Dá se udělat dezert, u kterého strávíte tři hodiny a pak takový, který je hotový do deseti minut. Dnes jsem měla ten den, kdy jsem se prostě musela maličko odměnit, prostě jen tak, aby si člověk udělal radost sám pro sebe, a protože miluji čokoládu, zvolila jsem mug cake. Dortíček do hrníčku je úžasný dezert právě pro rychlost jeho přípravy a čokoláda je pro mě úžasná sama o sobě. Takže si vyšetřete deset minut svého času a odměňte se!

Ve středně velké míse smícháme suché suroviny. V jiné míse smícháme mléko, jogurt a rozpuštěné máslo a rozpuštěnou čokoládu a přidáme suché suroviny, dobře promícháme. Těsto nalijeme do hrnku do 1/2 a do středu vložíme kostičku čokolády a dolijeme zbytkem těsta. Plníme do hrnku do 3/4, více ne, protože nebude.
Vložíme do mikrovlnné trouby a na nejvyšším stupni (900w) vaříme cca 90 vteřin. Necháme chvíli zchladnout. Nejlepší je ještě trochu teplý a do středu zapíchnout kostičku čokolády.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno