Ingredience: | |
kukuřičný škrob | 2 vrchovaté lžíce |
sůl | špetka |
mléko (část můžete nahradit smetanou) | 750 ml |
žloutky | 4 ks |
kvalitní čokoláda | 150 g |
vanilkový extrakt | 2 lžičky |
máslo | 2 lžíce |
cukr krystal | 3 - 5 lžic |
I když to podle fotky nevypadá, v plecháčku pod čepicí šlehačky se ukrývá ten nejlepší čokoládový pudink, co znám. Domácí. Plný čokolády. Víc už asi není třeba říkat. Snad jen to, že pudinky máme u nás doma ve velké oblibě (je to taky skvělý způsob, jak spotřebovat všechny ty žloutky, co zbydou po makronkách a bílkovo-máslovém krému) a donedávna vedl vanilkový. Ovšem tenhle mu pěkně šlape na paty. Tak si je zkuste udělat oba a dejte mi vědět, jaký vyhrává u vás.
V rendlíku rozšleháme škrob, sůl, mléko a žloutky, na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, trvá to minimálně 5-10 minut. Když je směs hustá jako pudink a začne probublávat, přidáme nalámanou čokoládu, vanilkový extrakt a máslo, mícháme do rozpuštění. Ochutnáme, pokud je pudink málo sladký, přisladíme cukrem a odstavíme. Ihned ho rozlijeme do misek. Podáváme teplý nebo studený.
Podrobné info: