Pažitka
Název:

Čokoládový pudink


Čokoládový pudink


Ingredience:
Ingredience:
kukuřičný škrob2 vrchovaté lžíce
sůl špetka
mléko (část můžete nahradit smetanou)750 ml
žloutky4 ks
kvalitní čokoláda150 g
vanilkový extrakt2 lžičky
máslo2 lžíce
cukr krystal3 - 5 lžic
Postup přípravy:

I když to podle fotky nevypadá, v plecháčku pod čepicí šlehačky se ukrývá ten nejlepší čokoládový pudink, co znám. Domácí. Plný čokolády. Víc už asi není třeba říkat. Snad jen to, že pudinky máme u nás doma ve velké oblibě (je to taky skvělý způsob, jak spotřebovat všechny ty žloutky, co zbydou po makronkách a bílkovo-máslovém krému) a donedávna vedl vanilkový. Ovšem tenhle mu pěkně šlape na paty. Tak si je zkuste udělat oba a dejte mi vědět, jaký vyhrává u vás.

V rendlíku rozšleháme škrob, sůl, mléko a žloutky, na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, trvá to minimálně 5-10 minut. Když je směs hustá jako pudink a začne probublávat, přidáme nalámanou čokoládu, vanilkový extrakt a máslo, mícháme do rozpuštění. Ochutnáme, pokud je pudink málo sladký, přisladíme cukrem a odstavíme. Ihned ho rozlijeme do misek. Podáváme teplý nebo studený.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Kateřina Šišková

    zavřít okno