Pažitka
Název:

Čokoládový raw dort

raw


Čokoládový raw dort


Ingredience:
Ingredience:
vypeckované datle200 g
smě oříšků (kešu, vlašské, mandle)200 g
agávový sirup/med4 lžíce
nepražené raw kakao8 lžic
zralé avokádo2 ks
kokosový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Tento recept jsem poprvé zahlédla u Kačí na blogu MyCookingDiary.cz, podle něj jsem ho také poprvé zkoušela. Nadchla mě totiž jeho chuť. Jedním slovem-mňamka. 

Nejdřív si rozmixováním oříšků, datlí, sirupu a 3 lžic raw kakaa připravíme korpus.

Do formy si dáme pečící papír a hotovou tužší směs na něj vyklopíme a rukou jemně rozprostřeme.

Připravený korpus dáme na půl hodiny do mrazáku.

Do mixéru si poté dáme vypeckované oloupané avokádo, 5 lžic raw kakaa, sirup a lžíci kokosového oleje. Hotovou směs nalijeme na připravený korpus, rozetřeme stěrkou a dáme na dvě hodiny do mrazáku. Po vyjmutí dortu z mrazáku ho ještě posypeme rozdrcenými oříšky a je to.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Petra Herianová

    zavřít okno