Pažitka
Název:

Coleslaw s cheddarem


Coleslaw s cheddarem


Ingredience:
Ingredience:
bílé zelí1 mlaá hlávka
střední mrkev2 ks
červená cibule1 ks
sůl2 lžičky
cukr2 lžíce
citronová šťáva2 lžíce
majonéza4 lžíce
bílý jogurt4 lžíce
cheddar80 g
Postup přípravy:

Každý má ten svůj oblíbený salát. Pro mě je to salát Coleslaw! Není to nikterak složitý salát, ale chuťově moc příjemný a také variabilní. Je ho možné dělat v různých obměnách a právě cheddar je tím, co tento salát trochu obzvláštní. Pokud jej máte rádi, stojí za vyzkoušení.

Zelí rozpulte a poté rozčtvrťte, odřízněte všechny dřevnaté části a pak jej na hrubém struhadle nastrouhejte. Dejte do velké mísy, osolte, nechte chvilku odležet a pak jej rukama silně promačkejte a prohněťte jako těsto – zelí pustí šťávu a krásně zkřehne. Přidejte mrkev a cibuli. Vmíchejte cukr a čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dejte na hodinu odležet. Poté vmíchejte majonézu a jogurt a pořádně promíchejte, aby se majonéza a jogurt rovnoměrně rozptýlily. Podle chuti dosolte, nakonec vmíchejte čedar.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno