Název:Conchiglioni con ricotta e spinaci
Ingredience:
Ingredience: |
těstoviny conchiglioni | 250 g |
čerstvá ricotta | 250 - 300 g |
čerstvé lístky špenátu | 150 g |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
olivový olej | trochu |
nastrouhaný sýr Gran Moravia | dle potřeby |
loupaná nebo pasírovaná rajčata ( | 1 plechovka |
čerstvá bazalka | pár lístků |
menší cibule | 1 ks |
žloutek | 1 ks |
Postup přípravy:Obří mušle, neboli „conchiglioni“ jsou skvělou těstovinou, kterou můžeme použít na řadu receptů. Oproti klasickým malým druhům těstovin jsou výjimečné tím, že je můžeme naplnit různými krémy a nechat třeba zapéct v troubě.
Vznikne nám z toho potom neskutečně vynikající večeře!! Není to nic těžkého a vy se pak můžete před kamarády pochlubit svým kuchařským uměním!
Dneska si uděláme conchiglioni s mojí oblíbenou ricottou a špenátem – výborná kombinace náplně, kterou už známe z domácích raviolů. Musím se přiznat, že docela dlouho jsem hledala conchiglioni v obchodech a hodně dlouho mi trvalo než jsem je našla, možná budete mít větší štěstí než já, pokud si ale nevíte rady já je našla v krámku Gran Moravia v Liberci, tak pravděpodobně je budou mít i v jiné pobočce, která je k vám nejblíž.
Postup:
- připravíme si základní rajčatovou omáčku – recept najdete tady - samozřejmě můžete použít i loupaná rajčata nebo passatu, jak jsem uvedla v ingrediencích
- mezitím si připravíme náplň – dejte vařit do vroucí osolené vody na cca 3 minuty omyté lístky špenátu, potom je sceďte, odstraňte všechnu vodu a nakrájejte nadrobno, přidejte ricottu, osolte, opepřete, přidejte sýr a žloutek, pořádně promíchejte a vložte do lednice
- dejte vařit osolenou vodu na těstoviny (vyberte si nějaký větší hrnec ať se vám tam conchiglioni vejdou)
- uvařte těstoviny „al dente“ a zceďte – propláchněte těstoviny studenou vodou, aby se zastavil průběh jejich varu (já vím, normálně vám radím opak, ale tentokrát je to výjimka, někteří Italové dokonce radí je zchladit ledem, ale můžete je i nechat jen odstát stranou a vychladnout, všechny tři varianty jsou vlastně správně)
- zapněte troubu na 180-200°C
- na spodek pekáče rozprostřete omáčku
- vezměte každou mušli zvlášť, naplňte ji krémem z ricotty a vložte na pekáč
- až je tam všechny naskládáte, posypte je bohatě ještě nastrouhaným sýrem
- dejte zapéct do trouby na cca 30 minut
- a je to! úžasná delikatesa
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min
Autor:
zavřít okno