Ingredience: | |
kosti bizona | 1500 g |
velká cibule i se slupkou | 2 ks |
studená voda | 4 l |
bizoní maso | 750 g |
česnek | 1/2 hlavičky |
sůl | 1 lžička |
cukr | špetka |
mrkev | 150 g |
celer | 150 g |
pórek | 1/2 ks |
bobkový list | 2 ks |
hřebíček | 6 ks |
pepř | 1 lžička |
petrželové stonky | dvazek |
Na pročištění: | |
bizoní maso | 500 g |
mrkev | 150 g |
celer | 200 g |
pórek | 1/2 ks |
bílky | 4 s |
Tento recept se za účasti trpělivosti vždy odmění lahodnou chutí. Zapneme pomalý hrnec a táhneme, táhneme, však víme, co je pro ty nejlepší vývary třeba, no ne?
Nejprve si upečeme kosti. Vložíme je na plech s pečícím papírek a pečeme v předehřáté troubě 180°C.
Jakmile jsou kosti upečené, přendáme je do pomalého hrnce a zalijeme vodou. Cibuli překrojíme na polovinu a řeznou plochou ji opečeme na pánvi.
Zeleninu nakrájíme na velké kousky a vše přidáme do pomalého hrnce. Přidáme maso a veškeré koření. Hrnec zapneme na stupěň I na 8 hodin. Poté necháme vychladnout.
Podrobné info: