Ingredience: | |
bílá nebo celozrnná bagetka | 1 ks |
menší máslová dýně | 1 ks |
modrý sýr | dle chuti |
červená cibule | 1 ks |
tmavý balzamikový krém | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
hrubozrnná mořská sůl | dle chuti |
Crostini jsou taková alternativa českých chlebíčků. Jsou ale mnohem nápaditější a variant, jak je připravit je neskutečně mnoho. Možná si budete pamatovat můj starší recept na crostini s uzeným lososem, u kterého jsem těmto křupavým "chlebíčkům" podlehla. Tentokrát jsem se pustila do kombinace docela neobvyklých surovin - máslové dýně, modrého sýru a balzamikového krému. Neodolatelná kombinace sladké dýně a slaného sýru nastartuje Vaše chuťové buňky. S tímto receptem budete hvězdou každého večírku.
Máslovou dýni oloupeme, rozkrojíme ji napůl a lžící vydlabeme semínka. Dýni nakrájíme na kostičky, rozprostřeme ji na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým oleje, posypeme hrubozrnnou solí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 minut do změknutí. Mezitím si na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Jakmile je dýně měkká, smícháme ji s cibulí a vše promícháme. Bagetku nakrájíme na plátky, každý lehce potřeme olivovým olejem a necháme je opéct v troubě dokřupava. Na každý opečený plátek bagety navrstvíme směs dýně s červenou cibulí, vršek posypeme modrým sýrem a na závěr vše zakápneme balzamikovým krémem. Crostini podáváme teplé nejlépe s dobrým bílým vínem.
Podrobné info: