Ingredience: | |
tmavá celozrnná bageta | dle potřeby |
bílý balzamikový krém Kalamáta s pomerančem a citrónem | dle chuti |
uzený losos | dle potřeby |
tvaroh | dle potřeby |
plátky citronu | dle potřeby |
snítky pažitky | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
Crostini jsou vlastně takové české jednohubky. Patří k nejoblíbenějším italským předkrmům. Jedná se o opečené krajíčky chleba nebo bagety s nejrůznějšími druhy pomazánek nebo oblíbených lahůdek. A protože miluji uzeného lososa, zvolila jsem tuto "rybí" variantu. Lososa jsem nechala marinovat v bílém balzamikovém krému s příchutí pomeranče a citrónu. Vyzkoušejte je a zamilujete se na první sousto.
Plátky uzeného lososa potřeme balzamikovým krémem a necháme ho v lednici cca 30 minut odležet. Bagetu nakrájíme na plátky a necháme je opéct v troubě. Opečené plátky bagety potřeme lehce olivovým olejem. Každý plátek namažeme tvarohem, poklademe uzeným lososem a ozdobíme citrónem. Naservírujeme na talíř, ozdobíme balzamikovým krémem, snítkou pažitky a můžeme podávat.
Podrobné info: