Pažitka
Název:

Cukeťák


Cukeťák


Ingredience:
Ingredience:
cuketa1 kg
hladká mouka250 g
anglická slanina200 g
gouda200 g
olej50 ml
vejce5 ks
česnek4 stroužky
menší cibule nebo šalotka1 ks
majoránka a další bylinky dle chuti
prášek do pečiva1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Cukeťák…takhle říká moje kamarádka Simona fantastický směsi cukety, sýru, uzeniny a vajec, kterou máte do hodinky upečenou, na stole a už se stačí jen přemluvit, abyste ten plech nesež….celej ještě za tepla. Cuket je pořád habaděj, takže jestli nevíte co s nima, určitě si upečte Simonin Cukeťák!! 

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Cuketu nastrouháme nahrubo a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Přidáme cibuli se slaninou, sýr nastrouhaný nahrubo, vejce, olej, bylinky, prolisovaný česnek, sůl, pepř, mouku s práškem do pečiva a důkladně vše promícháme. Celou směs nalejeme do vymazanýho a strouhankou vysypanýho pekáčku a pečeme v předehřátý troubě na 180 stupňů cca 45 minut dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno