střední cukteta | 2 ks |
tvrdý sýr | 150 g |
čerstvá kapie | 1 ks |
uzené maso | 150 g |
jarní cibulka | 1 ks |
kysaná smetana | 1 kelímek |
vejce | 4 ks |
koření na zeleninu | dle chuti |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
česnek | dle chuti |
hladká mouka | podle oka |
prášek do pečiva | 1 balíček |
anglická slanina | 100 g |
sádlo | trošku |
Ingredience: |
Na konci léta nás děda zásobuje obrovskou spoustou cuket. Nikdy jsme je nijak zvlášť nemusela, ale v posledních 2 letech jsem jim přišla na chuť. Je to moc dobra zeleninka s mnohostranným použitím :) A tady je jeden skvělý způsob jak cukety upotřebit :)
Cuketu nastrouhat nahrubo a vymačkat šťávu. Přidat nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, najemno nakrájenou kapii, uzené maso, jarní cibulku. Vmíchat kysanou smetanu rozmíchanou se žloutky, kořením na zeleninu, osolit, opepřit (popřípadě přidat trocha prolisovaného česneku).
Zahustit hladkou moukou s práškem do pečiva. Nakonec vmíchat sníh z bílků.
Směs vložit do pekáčku. Povrch posypat na drobounko nakrájenou anglickou slaninou. Upečeme.
Když se nádivka na povrchu zatáhne, potřeme sádlem, aby měla lepší barvičku.
Podrobné info: