Pažitka
Název:

Cuketová omáčka s rajčátky, pórkem s tymiánem a rýží

bez BKM, lepku, laktózy, vajec


Cuketová omáčka s rajčátky, pórkem s tymiánem a rýží


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
vydlabaná, očištěná cuketa1/2 ks
cherry rajčátka8 - 10 ks
pórek50 g
tymián dle chuti
sůl dle chuti
datlový sirup dle chuti
nať celeru dle potřeby
voda dle potřeby
rýže basmati dle potřeby
Postup přípravy:

Domácí rajčátka, cuketky, bylinky, to prostě svádělo k jejich zužitkování.
Rajčata a cuketa jsou naše oblíbené suroviny v kuchyni, stejně jako České Ghíčko, které dodá připravovaným pokrmům jedinečnou chuť. Omáčka u dětí frčí, tato je jedna z našich oblíbených a já si na ni pochutnala společně se synem. Rychlá, snadná omáčka, když pospícháte, a nebo chcete mít rychle vařeno.

Než se pustíme do samotné přípravy omáčky, očistíme si a pokrájíme zeleninu. 
Na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme pokrájenou cuketu, rajčata, osolíme, zamícháme a dusíme, dle potřeby podlijeme vodou. 
Když máme zeleninu měkkou, přidáme bylinky, čerstvý tymián a petrželovou nať, dosladíme datlovým sirupem.
Připravenou omáčku rozmixujeme dohladka, podáváme s oblíbenou přílohou, my si ji dali s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno