Pažitka
Název:

Cuketová pizza


Cuketová pizza


Ingredience:
Ingredience:
středně velká cuketa1 ks
vejce1 ks
tvrdý sýr100 g
každý dle své chutě na ozdobu
Postup přípravy:

Cuketa se stává stále více oblíbenou zeleninou na našem jídelníčku. Obsahuje 90% vody, vlákninu, mnoho vitamínů a stopových prvků a svým nízkokalorickým složením je ideální potravina na hubnutí. 

A jak tedy cuketu připravit?

Tato zelenina se dá připravit skoro na všechny způsoby, recepty z cukety proto můžete obměňovat dle libosti a nikdy se vám nepřejí…Tak proč nevyzkoušet třeba pizzu z cukety…je tu další recept, který vyhovuje zásadám SPLK.

Cuketu omyjeme, nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme 15 minut odstát. Pak ji pořádně vymačkáme od přebytečné vody, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a vejce. Promícháme a rozprostřeme na pečící papír potřený trochou olivového oleje. Zapečeme v troubě 15 minut na 180 stupňů, vyndáme, potřeme kečupem, bazalkovým pestem (prostě čímkoliv), posypeme oreganem, poklademe tím, co máme rádi (opět se fantazii meze nekladou) a necháme ještě 15 minut zapéct.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno