Ingredience: | |
středně velká cuketa | 1 ks |
vejce | 1 ks |
tvrdý sýr | 100 g |
každý dle své chutě | na ozdobu |
Cuketa se stává stále více oblíbenou zeleninou na našem jídelníčku. Obsahuje 90% vody, vlákninu, mnoho vitamínů a stopových prvků a svým nízkokalorickým složením je ideální potravina na hubnutí.
A jak tedy cuketu připravit?
Tato zelenina se dá připravit skoro na všechny způsoby, recepty z cukety proto můžete obměňovat dle libosti a nikdy se vám nepřejí…Tak proč nevyzkoušet třeba pizzu z cukety…je tu další recept, který vyhovuje zásadám SPLK.
Cuketu omyjeme, nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme 15 minut odstát. Pak ji pořádně vymačkáme od přebytečné vody, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a vejce. Promícháme a rozprostřeme na pečící papír potřený trochou olivového oleje. Zapečeme v troubě 15 minut na 180 stupňů, vyndáme, potřeme kečupem, bazalkovým pestem (prostě čímkoliv), posypeme oreganem, poklademe tím, co máme rádi (opět se fantazii meze nekladou) a necháme ještě 15 minut zapéct.
Dobrou chuť.
Podrobné info: