Ingredience: | |
nastrouhaná cuketa | 450 g |
marinované tofu | 100 g |
vejce | 1 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Náplň: | |
rajčata bez slupky | 200 g |
sůl | dle chuti |
sušená bazalka | dle chuti |
česnek | 1 stroužek |
černé olivy | dle chuti |
kukuřice | dle chuti |
Kešuparmazán: | |
rozmixované kešu | dle potřeby |
lahůdkové droždí | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Mám ještě spoustu cuket, uf. Letos máme mimořádnou úrodu, ale co s tím pořád? K tomu jsem ještě po návratu z cest sklidila další. Slepice i ovce už dostaly taky svůj příděl.
Pizza má cuketový korpus, je bez mouky, ale veganská není, protože tam je vajíčko. Když nemáte svoje domácí jako já ani bio, a nebo chcete vegan verzi, použijte lněné semínko rozmixované a smíchané s troškou vody. Ingredience na náplň si dejte samozřejmě podle toho, co máte rádi vy. Nahoru jak kdo, já si teď ulítávám na kešuparmazánu. Pizza je fakt dobrá a myslím, že nadchne i ty strávníky, kteří by cuketu dobrovolně nejedli.
Cuketu oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme jádřinec. Nastrouháme najemno i s tofu, přidáme vejce a sůl a vypracujeme vlhké těsto. Rozprostřeme a vyválíme ve formě (plechu) dotenka s okraji a dáme péct při 180°C do vyschnutí a zezlátnutí. Poznáte to tak, že se začnou odlepovat okraje. U mě to trvalo asi hodinu, dělala jsem dvojnásobnou várku na velký plech.
Potom korpus vyndáme z trouby a potřeme směsí rozmixovaných rajčat se solí, bazalkou a česnekem a vmíchanými olivami a kukuřicí. Zasypeme kešuparmazánem. Vyrobíme ho z kešu a lahůdkového droždí smíchaných v poměru 1:1, společně se solí rozmixujeme. Pizzu dáme ještě na asi 10 minut péct.
Podrobné info: