Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
cibule | 1 ks |
očištěná, vydlabaná cuketa | 209 g |
pórek | 40 g |
petržel | 2 ks |
malé brambory | 2 ks |
česnek | dle chuti |
majoránka | dle chuti |
listy řapíkatého celeru | dle chuti |
sůl | dle chuti |
voda | 1 l |
Máme spoustu domácí zeleniny a cukety nesmí chybět. Ty tedy pěstuje dědeček s babičkou, my pomáháme se zaléváním a spotřebou, to nám rozhodně problémy nečiní.
Neustále jsem krájela, krájela z nekonečně dlouhé cukety. Řekla jsem si, že cuketovou polévku jsem ještě nedělala a že by nemusela být špatná v kombinaci s česnekem, majoránkou a petrželkou.
A výsledek? Polévka se velmi vydařila, malý se oblizoval až za ušima a nám s tatínkem také přišla vhod.
Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou, pokrájenou cuketu, petržel, pórek a brambory, krátce prohřejeme a zalijeme vodou. Do připravované polévky přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme posekané listy řapíkatého celeru, dosolíme, případně ještě přidáme dle vlastní chuti česnek či sůl.
Podrobné info: