Pažitka
Název:

Cuketová polévka s bílou ředkví, pórkem, petrželkou, celerem a hráškem

bez BKM, lepku, vajec


Cuketová polévka s bílou ředkví, pórkem, petrželkou, celerem a hráškem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
oloupaná, vydlabaná cuketa284 g
bílá ředkev, špičatá235 g
pórek83 g
kořenová petržel30 g
celer40 g
hrášek2 hrsti
mletý kmín dle chuti
himalájská růžová sůl dle chuti
voda1 l
Postup přípravy:

Hrášek se nám nedaří, respektive náš pejsek nám jej sklidil za nás.
Mně zůstal alespoň na focení, hodná to holka naše. Cuketek máme naštěstí dost a k těm naštěstí přístup nemá. Ostatní zelenina dorazila s čerstvým závozem z Makra a já se mohla pustit do přípravy polévky.

Na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme očištěnou pokrájenou ředkev, petržel, celer, zalijeme vodou. Vaříme 15 minut, přidáme pokrájenou cuketu a mražený hrášek, kmín, sůl. Vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, rozmixujeme dohladka. Dle chuti přidáme sůl, kmín. Tato polévka má spoustu možných variací, můžeme přidat majoránku, česnek a rázem máme jinou polévku.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno