Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
oloupaná, vydlabaná cuketa | 284 g |
bílá ředkev, špičatá | 235 g |
pórek | 83 g |
kořenová petržel | 30 g |
celer | 40 g |
hrášek | 2 hrsti |
mletý kmín | dle chuti |
himalájská růžová sůl | dle chuti |
voda | 1 l |
Hrášek se nám nedaří, respektive náš pejsek nám jej sklidil za nás.
Mně zůstal alespoň na focení, hodná to holka naše. Cuketek máme naštěstí dost a k těm naštěstí přístup nemá. Ostatní zelenina dorazila s čerstvým závozem z Makra a já se mohla pustit do přípravy polévky.
Na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme očištěnou pokrájenou ředkev, petržel, celer, zalijeme vodou. Vaříme 15 minut, přidáme pokrájenou cuketu a mražený hrášek, kmín, sůl. Vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, rozmixujeme dohladka. Dle chuti přidáme sůl, kmín. Tato polévka má spoustu možných variací, můžeme přidat majoránku, česnek a rázem máme jinou polévku.
Podrobné info: