Pažitka
Název:

Cuketová polévka s mátou a hráškem


Cuketová polévka s mátou a hráškem


Ingredience:
Ingredience:
cuketa300 g
cibule1 ks
olivový olej1 lžíce
zeleninový vývar nebovoda400 ml
mražený hrášek50 g
máta - 1 vrchovatá lžíce nasekané máty snítka
sójová smetana100 ml
Postup přípravy:

Cuketová polévka s mátou? Myslíte, že tyto chutě společně nehrají? Omyl, vyzkoušejte si, že v gastronomii se meze nekladou. Budete mile překvapeni.

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme cuketu nakrájenou na kostky, promícháme, osolíme a zalijeme vývarem. Dáme vařit.

Když je cuketa měkká, přidáme mátu, stáhneme z plotny. Polévku rozmixujeme tyčovým mixerem. Kdo chce, může polévku přecedit, aby byla hladší. Do polévky přidáme hrášek, povaříme dvě minuty a zjemníme nakonec smetanou. Dosolíme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno