Ingredience: | |
menší cuketa | 1 ks |
řecký bílý jogurt | 1 kelímek |
kokosový olej | 1 větší lžíce |
česnek | 1 větší stroužek |
sůl | špetka |
Upřímně? Nemám ráda cuketu ale v mém případě, když něco nemám ráda, tak se snažím najít způsob, v jakém mi ta konkrétní potravina bude chutnat. A musím se přiznat, že se mi to povedlo. Ve finále mi došlo, že jsem vytvořila něco podobného jako tzatziki (smích).
Cuketu omyjeme, odřízneme konce a nastrouháme na jemno. Neloupeme ji, protože i ve slupce se najde velké množství živin, minerálů a vitamínů. V menším kastrůlku si rozpustíme kokosový olej, vložíme nastrouhanou cuketu a dusíme do měkka zhruba 5-8 minut. Když změkne, slijeme z ní vodu a necháme jí zlehka vychladnout. Po vychladnutí do ní zamícháme řecký bílý jogurt, prolisujeme česnek a dochutíme solí.
Dobrou chuť!