Pažitka
Název:

Cuketová sekaná s více druhy zeleniny


Cuketová sekaná s více druhy zeleniny


Ingredience:
Ingredience:
mladá cuketa600 g
mrkev200 g
celer150 g
tvrdý sýr200 g
uzenina300 g
dětská krupička100 ml
strouhanka100 ml
olej50 ml
prášek do pečiva1 ks
vejce3 ks
česnek3 větší stroužky
větší cibule1 ks
nakrájená zelená nať lahůdkové cibule2 hrsti
drcený kmín2 lžičky
sušená majoránka1 lžíce
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
nakrájená čerstvý libeček2 lžíce
tuk na vymazání formy
krupička nebo strouhanka na vysypání formy
Postup přípravy:

Před dvěma lety mě zaujal recept na cuketovou sekanou s mrkví na stránkách iGurmet. Recept jsem si upravila, o pár surovin vylepšila a každé léto si na ni pochutnáváme. Věřím, že bude chutnat i vám.

Cuketu důkladně umyjeme, nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, mírně osolíme, promícháme a necháme 10 minut vypotit. Poté pořádně vymačkáme puštěnou tekutinu.

Očištěnou mrkev a celer nastrouháme společně se sýrem a uzeninou na hrubém a česnek na jemném slzičkovém struhadle. Promícháme s cuketou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli i všechny zbývající suroviny a opět důkladně promícháme.

Směs přemístíme do vymazané a vysypané zapékací nádoby a v předehřáté troubě na 175°C pečeme cca 40 - 50 minut do zlatavé barvy. Zapíchnutím špejle vyzkoušíme, je-li upečeno. Pokud se těsto na špejli nelepí, máme hotovo.

Můžeme podávat teplé i studené.

Doba pečení je orientační, záleží na typu trouby a také na výšce cuketového těsta. Pekla jsem v zapékací míse o rozměrech 27 x 18 x 5 cm.

Pokud použijeme mladou cuketu, není třeba ji loupat, ani odstraňovat vnitřek s jadérky.

Kdo nemůže, nebo nemá rád zeleninu, může nahradit podušenými hříbky na cibulce.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno