Ingredience: | |
cuketa | 1 - 2 ks |
olivový olej | 1 lžíce |
lahůdkové droždí (sýr, bylinky) | 1 lžička |
Večer mě vždy honí tak říkajíc mlsná a člověk si rád něco dá a přitom nechce mít výčitky svědomí. Na takové mlsání jsou ideální zeleninové chipsy, udělat si je můžete z batátů, červené řepy či právě z cukety, a pokud jde o příchuť je to zcela na Vaší chuti. Může to být sýr, lahůdkové droždí, bylinky či koření.
Cuketu si omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Skvěle to jde škrabkou na brambory, kdy se nám daří dělat stejné, tenké plátky. Plech si vyložíme pečícím papírem a jednotlivá kolečka cukety si vyložíme jedno vedle druhého. Pokapeme olivovým olejem a posypeme lahůdkovým droždím.
Pečeme pozvolna v předehřáté troubě na 175 stupňů cca 20-25 minut. Ke konci je třeba hlídat, aby se kolečka nespálila. Čím tenčí plátky uděláme, tím rychleji budou chipsy upečené. Posypat si je můžete třeba i nastrouhaným sýrem, oblíbenými bylinkami či kořením.
Podrobné info: