Ingredience: | |
jemně nastrouhaná cuketa | 250 g |
jemně nastrouhaný uzený eidam | 150 g |
vejce | 2 ks |
škrobová moučka | 7 lžic |
třešničky mozzarelly | 15 - 20 ks |
sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
tuk na smažení | dle potřeby |
Dip: | |
tvaroh | 250 g |
sladká mletá paprika | 1 lžička |
drobně nakrájená cibule | 1 ks |
nakrájená pažitka | 3 lžíce |
mléko | na naředění |
sůl | dle chuti |
Máte rádi překvapení na talíři? Zkuste cuketovo-sýrové těsto naplnit mozzarellou, nivou, nebo tvarůžky.
Tvaroh naředíme mlékem na námi požadovanou hustotu. Přidáme zbývající suroviny, dobře promícháme a dáme vychladit.
Z cukety vymačkáme přebytečnou vodu. V míse cuketu osolíme, opepříme, přidáme sýr, vejce a škrob a vypracujeme těstíčko. Hustota by měla být jako na bramborové knedlíky.
Lžící klademe do dlaně hromádky těsta, do kterých vtiskneme kuličky sýru a poté vytvarujeme koule.
Vkládáme je do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a pozvolna smažíme do zlatavé barvy.
Podáváme s vychlazeným dipem.
Poznámka:
Množství škrobové moučky berte jako orientační. Hodně záleží na tom, kolik vody zbude po vymačkání v nastrouhané cuketě. Podle potřeby škrob přidáme.
Množství mozzarelly a utvořených koulí závisí na množství těsta v dlani. Na náplň je vhodná i niva nebo tvarůžky.
Podrobné info: