Ingredience (12 muffinů): | |
cuketa (váha po očištění) | 380 g |
sůl | dle chuti |
cheddar | 150 g |
olej (např. řepkový) | 80 ml |
vejce (velikost M) | 3 ks |
špaldová mouka | 100 g |
prášek do pečiva | 2 lžičky |
pepř | dle chuti |
bazalka | 10 listů |
česnek | 2 - 3 stroužky |
libovější anglická slanina | 100 g |
Recept vzniknul z toho "co dům dal", ale fakt nám tak chutnaly, že si ho sem musím uložit a co nejdřív je zase upéct, protože já letos snad nevypěstuju malou cuketu! To je pořád samý květ a nic a najednou kolos.
Jsou super k snídani, ale i jen tak na večer, třeba na návštěvu, k vínu nebo pivu.
Oloupanou cuketu zbavenou semínek nastrouhejte na hrubém struhadle. V míse ji zlehka posolte a nechte odpočívat. Stejně tak nastrouhejte i cheddar.
Bazalku posekejte a anglickou slaninu nakrájejte na malé kostičky.
Cuketu vyklopte na cedník a vymačkejte z ní vodu. Vraťte zpět do mísy, přidejte cheddar, olej, vejce a společně promíchejte. Přisypejte mouku s práškem do pečiva. Opepřete a přidejte i posekanou bazalku, prolisovaný česnek a pokrájenou anglickou slaninu. Vše společně dobře promíchejte.
Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Muffiny pečte na 170°C přibližně 20 minut.
Podrobné info: