Pažitka
Název:

Cuketové noky


Cuketové noky


Ingredience:
Ingredience:
bramborové těsto v prášku1 sáček
mladá cuketa1 ks (cca 400 g)
celé vejce2 ks
sůl špetka
hrubá mouka dle potřeby
Postup přípravy:

Knedlíky -noky, věčné téma, že? Zkuste tyto cuketové, určitě vás zaujmou nejen svou jednoduchostí, ale hlavně chutí.

Cuketu i se slupkou si nastrouháme na slzičkovém struhadle, přidáme vejce, osolíme a promícháme. Přidáme bramborové těsto z pytlíku, opět promícháme a podle potřeby přidáme mouku. Těsto nesmí být příliš řídké. Konzistence musí být taková, aby se lžící daly vykrajovat noky.
Do vroucí, osolené vody hážeme noky velikosti ... no, něco mezi pinpongovým a golfovým míčkem.. nebo jak chcete.
Až vyplavou na hladinu, vaříme ještě dalších 7 minut.
Vybereme děrovanou lžící a pomašlujeme rozpuštěným sádlem.
Podáváme jako přílohu k omáčce, zelí, nebo samostatně s vyškvařenou slaninkou a osmaženou cibulkou a třeba zeleninovým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno