Ingredience: | |
rýže na rizoto | 150 g |
středně velká cuketa | 1 ks |
šalotka | 1 ks |
česnek | 1 stroužek |
olivový olej | 1 lžíce |
zeleninový vývar | 450 ml |
máslo | 2 lžíce |
nastrouhaná citronová kůra | 1 lžička |
nastrouhaný parmezán | 50 g |
sůl | dle chuti |
Z cukety se dá vykouzlit spousta úžasných dobrot. Např. cuketové placičky, sladký chlebíček nebo třeba lehký salát. Já jsem si pro vás dnes připravila recept na skvělé a rychlé cuketové rizoto. Díky pořádné dávce másla a parmezánu bude rizoto krásně jemné a krémové. Cuketu můžete do rizota klidně nakrájet na kostičky, já ji raději strouhám nahrubo, aby se s rýží hezky spojila.
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a restujeme cca 5 minut. Vsypeme rýži a za stálého míchání restujeme dalších 5 minut. K rýži přidáme cca 150 ml vývaru a pomalu vaříme, dokud se všechen vývar neabsorbuje. Vmícháme nahrubo nastrouhanou cuketu, zalijeme zbytkem vývaru a vaříme do změknutí rýže. Pánev sundáme z ohně, přidáme máslo, citronovou kůru, nastrouhaný sýr, ochutíme solí a ihned podáváme.
Podrobné info: