Pažitka
Název:

Cuketové rizoto s kuřecím masem ( pro děti od 8 měsíců)


Cuketové rizoto s kuřecím masem ( pro děti od 8 měsíců)


Ingredience:
Ingredience:
rýže na risotto250 g
přepuštěné či klasické máslo2 lžíce
jarní cibulka2 ks
česnek2 stroužky
menší cuketa1 ks
kuřecí prso1-2 ks
voda či vývar700 ml
Postup přípravy:

Vůbec nechápu, jak je možné, že rizoto s cuketami tady na blogu dosud nebylo, když cuketa je moje asi nejvděčnější a nejčastěji používaná zelenina, každopádně situace napravena a nechte si chutnat. 

Rýži nejdříve propláchněte, nejlépe i několikrát po sobě. V hrnci či hlubší pánvi rozpalte přepuštěné máslo a vhoďte na něj na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Zhruba v polovině smažení přidejte také kuřecí maso a cuketu nakrájené na kostičky, a v závěru i česnek nasekaný nadrobno. Společně opečte do zlatavé barvy.

Do hrnce k opečené směsi přidejte rýži, krátce ji opražte a poté zalijte třetinou vody či vývaru. Pokud se toho nebojíte, můžete podlít i bílým vínem. 

Osolte, promíchejte, ztlumte plamen a na mírném ohni postupně vařte. Rýži průběžně kontrolujte a v případě, že se voda vypaří, opět dolijte další třetinu tekutiny. Opět promíchejte, vypařte a opakujte, dokud nebude rýže hotová a textura rizota krémová. V závěru můžete vmíchat ještě oříšek másla, případně dochutit libovolným kořením či bylinkami.

Rizoto můžete připravit i v multicookeru – v tom případě využijte funkci pilaf/risotto, nalijte do hrnce veškerou tekutinu a nechte program vykonat svou práci.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno