Ingredience: | |
jemně nastrouhaná cuketa | 200 g |
jemně nastrouhaný eidam | 150 g |
nadrobno nakrájená šunka nebo jiná uzenina | 100 g |
vejce | 3 ks |
sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
tuk na smažení | dle potřeby |
Určitě mnozí z vás pamatujete sýrové smaženky s uzeninou. Vyzkoušejte do těstíčka přidat nastrouhanou cuketu, bude vám určitě chutnat i tato varianta.
Z uvedených surovin umícháme těstíčko.
Lžící tvoříme na pánvi do rozehřátého tuku tenké smaženky a pozvolna smažíme po obou stranách do zlatavé barvy.
Podáváme teplé, lehce potřené hořčicí a posypané jemně nakrájenou cibulkou.
Také můžeme zvolit jinou variantu.
Plátky veky, nebo zešikma nakrájené plátky rohlíku, obalíme v těstíčku a poté osmažíme v rozehřátém tuku.
Podrobné info: