Pažitka
Název:

Cuketové tagliatelle s rajčatovou salzou

raw


Cuketové tagliatelle s rajčatovou salzou


Ingredience:
Na salzu:
cibule1 ks
kuřecí maso1 ks
pokrájená rajčata2 plechovky
česnek2 stroužky
mrkev1 ks
sůl špetka
pepř špetka
olivový olej trochu
bylinky dle chuti
parmazán dle potřeby
Na cuketové taglietelle:
velká cuketa nebo 2 malé1 ks
Postup přípravy:

Na konci června na mě opět zazvonil pošťák a přivezl zázračnou krabičku od firmy Brandnooz. Byla jsem velmi natěšená, co se tentokrát bude skrývat v zeleném boxu. Opět tam bylo něco sladkého, něco slaného, něco na hlavní chod, něco k pití a něco na žvýkání. Paráda.

Hlavní, co mě zaujalo, byla plechovka rajčat. Rajčata jsou jedna z nejoblíbenějších surovin, kterou používám při vaření. Takže výzva pro tento měsíc jsou tyto rajčata. Opět jsem vymyslela recept, který Vás může inspirovat k zužitkování surovin, které v boxu naleznete.

Pokud si box nepředplácíte, rajčata v plechovce mají v každém obchodě. Nebo, co je asi lepší, začněte si ho předplácet. Tak jdeme na to...

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Na rozpálenou pánev kápneme kapku oleje a orestujeme cibulku pokrájenou na půl měsíčky. 
Když je cibulka zlatavá, přidáme kuřecí prso pokrájené na kousky. Osolíme, opepříme. 
Necháme maso zatáhnout. 

Když je maso zatáhnuté, přidáme plechovky rajčat, já použila tyto z Brandnooz boxu a nastrouhanou mrkev na struhadle. Chvilku povaříme, cca 10 minut a přidáme prolisovaný česnek, čerstvé bylinky, sůl, pepř dle chuti.

Salzu si odstavíme a vytvoříme si cuketové tagliatelle. Můžeme dvěma způsoby. První je ten, že použijeme ořezávátko na zeleninu nebo strojek na výrobu zeleninových špaget. 

Ten ale každý nemá, tak nám posouží klasická škrabka na brambory. 
Podélně škrabeme cuketu a vytváříme si plátky.

Dáme si vařit vodu, přidáme do ní sůl a když bublá, vložíme do ní cuketu. Ponoříme na 1 minutu a ihned vyndáváme. 

Servírujeme na talíř, zakápneme olivovým olejem a zalijeme rajčatovou salzou. 

TIP NA ZÁVĚR:
Cuketové taglietalle lze také udělat tak, že je rovnou vložíte do salzy a nevaříte ve vodě. Uvaří se v omáčce, stačí jim opravdu chvilička a je to hotové.


Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Kuranova - Smooth cooking

    zavřít okno