Ingredience: | |
velká cuketa | 3 ks |
cibule | 3 ks |
sádlo | 3 lžíce |
kmín | dle chuti |
cukr | dle chuti |
ocet | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Máme jich na zahradě všichni opravdu hodně. A každý rok řešíme to samé, co s těmi cuketami? Tip na moje milované:
V hrnci rozpustíme sádlo a necháme na něm zesklovatět na jemno pokrájenou cibuli. Potom přidáme nastrouhanou oloupanou cuketu bez jádřinců. Směs osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, cukr a ocet. Směs necháme dusit, dokud se neodpaří přebytečná voda.
Horké zelí vložíme do sklenic, na plech položíme utěrku, na ní vyskládáme naplněné a uzavřené sklenice víčky vzhůru, ale tak, aby se nedotýkaly (jinak by mohly prasknout) a zalijeme je vodou. Na plechu musí být alespoň 1,5-2 cm vody. Dáme plech asi na 8 minut do předehřáté trouby na 80 °C, aby se zelí nerozvařilo.
Cuketové zelí je výborné a nenadýmá, takže opravdu doporučuji.
Podrobné info: