Ingredience: | |
pórek nakrájený na jmeno | 400 g |
cuketa nastrouhaná na hrubo | 250 g |
vejce | 3 ks |
polohrubá mouka | 6 - 8 lžic |
mléko | cca 150 ml |
česnek | 2 stroužky |
prášek do pečiva | 1/2 sáčku |
petrželka | hrstka |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
olej | na smažení |
uzenina, brambor | dle chuti |
Tyto zeleninové lívanečky mohou "masožrouti" doplnit libovolnou uzeninou dle chuti. Fantazii se meze nekladou. Pokud budete chtít přidat sýr, můžete. Nebojme se v kuchyni experimentovat.
Pórek orestujeme asi 5 minut na trošce oleje a pak přidáme cuketu a uzeninu, po dalších pěti minutách odstavíme. Necháme téměř vychladnout.
Vajíčka rozšleháme s mlékem a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Mělo by vzniknout hustší lívancové těsto. Přidáme koření a ke směsi vsypeme pórek a cuketu. Hotovou směs ochutnáme a podle potřeby dokořeníme.
Necháme asi 15 minut odležet a pak smažíme na malém množství oleje lívanečky, dokud nezískají zlatou barvu.
Podáváme s brambory, pečenými brambory nebo pečivem, se zeleninovým salátem. Dobré jsou i studené.
Podrobné info: